Dagen zonder water - Who's in for a CHALLENGE?? :)

Blijf op de hoogte en volg Mieke

21 September 2012 | Zimbabwe, Bulawayo

Enkele dagen zonder water doet je (nog meer) nadenken over de verdeling van onze druppels op aarde. Zimbabwe grenst niet aan een zee, heeft weinig rivieren (behalve de overbekende Zambezi bij Vic Falls), waardoor water een probleem kan zijn. Voor het overgrote deel van de bevolking waren de voorbije dagen vooral warm en stoffig.

Bijgevolg zoek je creatieve manieren om jezelf te wassen (hallo babydoekjes), om te koken, om kleding te wassen, enzovoort... Nummer 3 kan je uitstellen, maar nummer 1 en 2 zijn basisbehoeften... Het doet je beseffen hoe belangrijk water is en hoe vaak je het nodig hebt. Wanneer er dan weer water uit de kraan komt, ben je overgelukkig dat je je EMMER kan vullen met IJSKOUD water. Je neemt een leeg flesje, je emmer, zeep en c'est parti. We kunnen ons weer wassen! :)

Nu, deze "dagen zonder water" gaven me een ideetje om jullie, mijn vrienden/familie/collega's in het water-rijke België eens anders om te springen met water. De meesten onder jullie zijn, net als ik, bewust bezig met voeding en grondstoffen, maar om bewustwording rond het belang van water extra te benadrukken, zou ik jullie graag een uitdaging geven. Jullie hoeven het water niet af te sluiten - no panic...

Maar : wie onder jullie is bereid om zich 1x per week te wassen zoals ik dat hier doe? We starten deze week en gaan door tot ik terug naar België kom! :-D Het is niet moeilijk: neem een emmer, vul deze met water (bij mij is dat koud, maar jullie in het koude België mogen warm water nemen), neem zeep en een leeg flesje water (halve liter). Ga in bad of in de douche staan (laat die kraan dicht) en wassen maar!!! :)

Deel je ervaringen hieronder met elkaar! ik ben benieuwd!!!!!

WIE DURFT? :)

• 21 September 2012 - 15:59

Lieve:

You can count me in sissie!!! ;-)
    Ik ga mijn uiterste best doen en ik hou je op de hoogte!
    Ik ga Dave ook proberen zo ver te krijgen, maar weet nog niet of dat gaat lukken.

Dikke knuffel

• 25 September 2012 - 20:01

De Corte Linda:

hallo mieke,

zojuist de eerste keer op je blog geweest.ja,ik denk als je daar bent,dat je met andere ogen naar onze 'vanzelfsprekende'luxe aankijkt;ik hoop dat je daar een fijne,leerrijke tijd hebt(maar jou kennende,twijfel ik daar niet aan!)onze eerste lessen italiaans waren verrassend,in die zin dat je toch veel vergeten bent in twee maanden vakantie,maar onze juf doet er alles aan om alles weer op te frissen.weet je,ik heb het boek'rita atria'met veel moeite weten te bemachtigen via een italiaanse website en ben er nu in aan het lezen!moet wel regelmatig woorden opzoeken,maar het valt goed mee.dank zij jou ben ik nu ook geinteresseerd geraakt aan de maffia!geef je enthousiasme daar maar door aan de mensen waarmee en waarvoor je werkt,wij kijken op tijd eens wat je te vertellen hebt

ciao! linda nu 3de jaar italiaans

• 28 September 2012 - 16:11

Mieke B:

Ik ben apetrots op mijn nichtje Mieke die zo een positieve instelling heeft en nooit opgeeft !
    Volhouden meid ! Maar daar twijfel ik niet aan. Ik leef met je mee.
    Groetjes uit thuisland.

• 28 September 2012 - 20:20

Kristine A:

Ik zal het proberen, Mieke! :)

• 29 September 2012 - 13:31

Dag zusje,

even ter info: de eerste wasdag met emmertje is een feit. Eigenlijk viel het wel mee, maar ik was wel heel erg blij dat ik mijn haren niet moest wassen vandaag, want dan had ik volgens mij toch met een watertekort gekampt ;-). Maar ik ga het zeker proberen vol te houden. Dave krijg ik ook nog wel zover, maar hij dacht aanvankelijk dat hij zich maar 1x per week mocht wassen met 1 emmertje en dat zag hij niet zo zitten. Dat is toch niet de bedoeling he??? Hoe gaat het voor de rest met je? Ik kijk al uit naar het volgende verslag.

Dikke knuffel van je sissie

• 01 Oktober 2012 - 14:18

Heidi:

Hey zusje!

Nette en ik hebben ons ook al eens af en toe aan het 'pompebakje' gewassen :-). Voor een wasje tussendoor moet dat inderdaad wel lukken met de hoeveelheid van 1 emmertje water. Deze avond ga ik haar eens zoals 'peetje in Afrika' met emmer en flesje in een leeg bad zetten. Ben benieuwd.
    Voor Thijs is het niet echt een probleem om met de hoeveelheid van 1 emmer toe te komen, hij vindt alle dagen wassen zoals veel pubers 'overbodig' en 'slecht voor zijn huid' of ' niet gezweet en dus niet nodig ' Tja... Als ik hem laat komt hij met 1 emmetje de ganse week toe :-)
    Nog vele groetjes en dikke knuffels vanuit Kreyel !!!

• 09 Oktober 2012 - 14:18

Lieve:

Goed idee, Mieke. Leuke uitdaging. Als je er nog bij denkt dat vele mensen in Afrika kilometers moeten stappen met het water op hun hoofd, dan is een hele emmer water voor een waspartij een hele luxe! Wie kan zich wassen met een flesje water?